Mai ales dupa descifrarea stiintifica a fenomenelor legate de gandirea pozitiva, am vorbit adesea despre importanţa folosirii limbajului pozitiv in atingerea scopurilor si am fost frecvent intrebat: „Să folosesc aceste gandirea pozitiva si cuvinte pozitive numai in conversaţiile cu mine insumi sau şi in discuţiile cu ceilalţi?”
S-ar putea să te temi de faptul că impărtăşindu-le celorlalţi scopurile tale, ei ar putea să işi imagineze că aspiri prea sus — sau chiar să radă de tine.
O sa discut cateva idei in acest sens, deşi e bine să inţelegem că nu există reguli cu valoare de adevăr necondiţionat şi că ar trebui să aplicam sugestiile care funcţionează cel mai bine in cazul fiecaruia dintre noi.
Pentru inceput, atunci cand vorbeşti cu tine insuţi foloseşte limbajul pozitiv cat mai des posibil. Cu cat mai mult cu atat mai bine. La urma urmei, vorbeşti cu tine insuţi, aşa că nu e cazul să te temi că ceilalţi ţi-ar putea auzi comentariile.
Secretul este acela că auzind aceste Informaţii, ganduri, afirmatii pozitive iarăşi şi iarăşi… ele se inrădăcinează adanc in mintea ta.
A le impărtăşi celorlalţi propriile tale scopuri este o problemă mult mai delicată.
Un lucru important pe care l-am invăţat este acesta: Să nu vorbeşti niciodată despre scopurile tale cu persoanele negativiste. Tot ce fac ele este să iţi argumenteze şi să iţi prezinte motivele pentru care nu vei avea succes. Cine are nevoie de aşa ceva? Deseori, aceste persoane fac prea puţin sau mai nimic in viaţa lor. Nu au scopuri şi nici visuri şi nu vor ca altcineva să reuşească.
Totuşi, există cazuri in care poţi obţine beneficii impărtăşindu-le celorlalţi scopurile tale. Mai intai, asigură-te că vorbeşti cu cineva care are o atitudine pozitivă şi iţi sprijină eforturile. Acesta este genul de persoană care ar fi extrem de incantată dacă ţi-ai atinge scopul… şi ar face tot ce depinde de ea pentru a te ajuta. Poţi avea un prieten sau un coleg care să se potrivească acestui rol, sau unii membri ai familiei.
Apoi, este la fel de important să-ţi impărtăşeşti scopurile acelora care lucrează alături de tine pentru obţinerea unui rezultat.
Deşi e bine să foloseşti cuvine pozitive, care să te propulseze in direcţia propriilor obiective, nu sugerez să ignori obstacolele pe care le-ai putea intalni sau să refuzi să primeşti feedback de la alţi oameni.
Inainte de a-ţi stabili un scop, trebuie să te pregăteşti si pentru ceea ce ar putea apărea pe parcurs.